Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Lisans Öğrencileri Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı

Yazar: belgin.bal | Tarih: 30 Ekim 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Lisans Öğrencileri Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladı!

Uygulama ve Araştırma Merkezlerinden Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak'ın Eğitimde Drama dersine katılan 80 öğrenci bu çoşkulu ve anlamlı kutlamada yerini aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamak için B Blok Bahçesi'nde bir araya geldi. Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra, etkinliği düzenleyen akademisyenler ve fakülte teknik ve idari personeli de bu anlamlı kutlamada yer aldılar.

Dr. Ayça Cirit Gül tarafından organize edilen, Dr. Aslı Sarışan Tungaç, Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak, Doç. Dr. Elif Omca Çobanoğlu ve Prof. Dr. Süleyman Yaman’ın katkıları ile hayata geçirilen etkinlik, 200’den fazla lisans öğrencimizin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yılını simgeleyen "100. Yıl" ve sonsuzluğu temsil eden şekillerin oluşturulmasıyla başladı.

Katılımcılar, oluşturulan şekillerin drone ile çekiminin tamamlanmasının ardından, Türk bayrağı karşısında Cumhuriyet’i bizlere armağan eden Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeledeki şehit ve gazilerimiz anısına saygı duruşunda bulundular. Ardından, Öğr. Gör. Ömer Kanca eşliğinde İstiklal Marşı coşkuyla okundu ve milli duyguların yükseldiği bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyet'in kazanımlarına duyulan derin sevgiyi yansıttı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı kutlamasında bir araya gelerek, birlik ve beraberliklerini gösterdiler ve Cumhuriyet'in değerlerine olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladılar. Eğitim Fakültesi, öğrencilerinin milli bayramları coşku ve gurur içinde kutlamalarını teşvik ederken, toplumsal değerlere olan bu güçlü bağlılığı kutlamaktadır.

Eğitim Fakültemiz, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılını kutlayarak ülkemizin köklü geçmişine olan bağlılığını ve geleceğe olan umudunu ortaya koyan tüm öğrenci ve personeline teşekkür eder. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlu olsun. .